kiropraktor oslo

Kiropraktor Oslo

Hva Er Kiropraktor Oslo?

En kiropraktor er en helse relatert profesjonell, som har fokus på diagnoser og behandlinger på nevromuskulære lidelser. Kiropraktor Oslo tilbyr manuell behandling, justering/manipulering av ryggraden. De fleste kiropraktorer søker for å redusere smerte i nerver og muskler. De fokuserer også på å forbedre funksjonaliteten til pasienten. Tips om hvordan en kan ta vare på helsen i hverdagen fås hos alle kiropraktorer. En lærer forskjellige øvelser man bør utføre hver dag for å ta vare på kropp og helse.

En kiropraktor fokuserer på det intime forholdet mellom nervesystemet og ryggraden. De følgende fordelene får du hos en kiropraktor:

Ikke kirurgiske behandlinger

En rekke ikke-kirurgiske behandlinger blir tilbudt for å behandle pasienter, som for eksempel:

Nedre ryggsmerter og/eller smerter (isjias)

Nakkesmerter

Gjentatte stammer

Hodepine

Idrettsskader

Skader fra bilulykke

Leddgikt smerte

Mens de primært fokuserer på å behandle nerve, muskel og skjelettet lidelser, er en kiropraktor begrenset til problemer i nervesystemet og muskel- og skjelettsystemet. Når det er passende blir pasienten referert til andre doktorer innen medisin eller andre helse praktikere for behandling av nedre ryggsmerter. Mange klinikker har et lokalt referanse nettverk eller jobber sammen med andre ryggrad spesialister.

Kiropraktisk behandling er lignende andre behandlinger fra andre leverandører fra helsevesenet. Mens det er sagt er prosedyren forsatt annerledes. Hvordan en kiropraktor undersøker strukturen og funksjonene til ryggraden og deretter beslutter seg til den spesifiserte behandlingen differensierer dem fra andre helse leverandører.

Undersøkelse av nedre ryggrad smerte

1. Konsultasjon.

Pasienten møter kiropraktoren og får et kort sammendrag av hans/hennes nedre ryggrad smerter, som for eksempel:Varighet og hyppighet av symptomer

Beskrivelse av symptomene (for eksempel brennende, bankende)

Områder i smerte

Hva forminsker smerten (for eksempel sittende, utstrekning)

Hva får smerten til å føles verre (for eksempel stående, løfting)

2. Saks historie. 

Kiropraktoren identifiserer områdene anklaget for smerte og spør spørsmål for å lære mer om pasientens historie, som f.eks:

Familie historie

Kostvaner

Tidligere historie av andre behandlinger (kiropraktisk og medisinsk osv.)

Okkupasjons historie

Fysisk historie

Andre områder å undersøke, ofte basert på svar på spørsmålene ovenfor.

3. Fysisk undersøkelse.

En kiropraktor kan bruke en rekke metoder for å avgjøre ryggrad segmenter som krever kiropraktisk behandling. Avhengig resultatene kan kiropraktoren bruke flere diagnostiske tester, for eksempel: X-ray for å finne subluksasjoner.

Informasjon om de forskjellige lidelsene:

 

Korsryggsmerter

Korsryggsmerter er et av de vanligste problemene i nerve/skjelettsystemet. Symptomene er som oftest smerte i rygg. Det er som oftest en ufarlig tilstand, men kan i noen tilfeller føre til isjias.

Isjias

Isjias betegnes som smerte i isjiasnerven. Isjiasnerven er den lengste neven i kroppen og går fra ryggen til tærne. Smerte i rygg, ben eller kne er symptomer på isjias. Smerte nivået kan variere fra middels til alvorlig og nøyaktig.

Nakkesmerter

Flertallet av kiropraktorens pasientene søker hjelp på grunn av nakkesmerte. Nakkesmerte er veldig vanlig blant voksne. Over 40% av voksne folk oppdager smerte i nakken, og anbefales kiropraktisk behandling.

kiropraktor oslo
Kiropraktor Oslo
Kreftfremkallende hodepine

Dette er en type migrene smerte som er foruroligende for mange. Symptomer er smerter i nakken, bakhodet eller bak øyene. Mange ignorerer denne hodepinen som en typisk migrene.

Halebeins-smerter

Kjenner du smerter i halebeinet er sjansene at det er skadet. 90% av tiden forsvinner smertene av seg selv. For en rask behandling anbefales det å besøke kiropraktor Oslo.

Piriformis syndrom

Piriformis syndrom er en del av Isjias. Piriformis muskler er muskler i baken. Syndromet er helt ufarlig, men skaper mye smerte. Symptomene kan vises i setemuskelen, men også kan påvises i begge ben, eller i en enkelt etappe også. Kiropraktor Oslo kan ta svært godt vare på dette syndromet.

Plate sykdom

Denne sykdommen kommer oftest av alder. Når du blir eldre blir sjansene for å få degenerative plate sykdom. DPS oppstår når mellomvirvelskiven blir brutt ned på grunn av for stort trykk, manglende bevegelser, belastning, osv.

Lumbar disk

Oppstår som regel i nakken eller i nedre del av ryggen. En lumbar disk kan forårsake smerter når den ytre ringen presser på en nærliggende nærve.

Myofacial smerte

Myofacial smerte er en kronisk smerte lidelse, når det settes press på enkelte sensitive parter i musklene kalt “trigger-punkter” kan forårsake dype, verkende smerter i deler av kropper.

Artose korsrygg

Spinal Artrose også kjent som spondylose, påvirker fasett av ryggraden, til og med på de andre beina i kroppen din. Imidlertid kan en kiropraktor Oslo behandle denne typen smerte.

Frossen skulder

Hvis du kjenner at skulderen er noe stiv og vond, har problemer med å bevege armen ut til siden så er dette symptomer til en “frossen skulder”.

Besøk kiropraktor Oslo i dag!